Reklama
Ziemniak po bytomsku |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() W piątek 30 września strażacy-ochotnicy i zespół Wierzbniczanki pod kierownictwem Celiny Domagały wspólnie zorganizowali święto pieczonego ziemniaka. Nie zabrakło tańców i głośnych śpiewów. Wśród zaproszonych gości byli miejscy radni, burmistrz Jacek Sauter oraz Krzysztof Pawlak, dyrektor oddziału regionalnego KRUS w Zielonej Górze, który przywiózł ze sobą dwa aparaty powietrzne za 8 tys zł, 20% do aparatów dołożyli r.adni miasta. - Mieliśmy braki sprzętowe i żeby spełniać kryteria Krajowego Systemu Ratowniczo-Gaśniczego musimy ciągle się doposażać – mówi Jarosław Intek, komendant Ochotniczej Straży Pożarnej w Bytomiu Odrz.
(masa) Tygodnik Krąg
|
Ostatnie komentarze
- Zakończenie projektu modelarsk...
Hej. Strona co jakiś czas nie działa, dlaczego ? - Moja filozofia jest wszystkim ...
NARESZCIE KTOŚ POROSZYŁ temat człowieka od spraw n... - WIOSENNY SPŁYW KAJAKOWY
A w jakim terminie ten spływ? - O „Agatce” usłyszała cała Pols...
Brawo za wytrwałość i determinację dla tej pani w ... - Maria Perlak z Krzyżem Wolnośc...
I Komisarzem niestety też była.