Ziemniak po bytomsku Drukuj

 

Ziemniak po bytomsku

W piątek 30 września strażacy-ochotnicy i zespół Wierzbniczanki pod kierownictwem Celiny Domagały wspólnie zorganizowali święto pieczonego ziemniaka.

Nie zabrakło tańców i głośnych śpiewów. Wśród zaproszonych gości byli miejscy radni, burmistrz Jacek Sauter oraz Krzysztof Pawlak, dyrektor oddziału regionalnego KRUS w Zielonej Górze, który przywiózł ze sobą dwa aparaty powietrzne za 8 tys zł, 20% do aparatów dołożyli r.adni miasta.

- Mieliśmy braki sprzętowe i żeby spełniać kryteria Krajowego Systemu Ratowniczo-Gaśniczego musimy ciągle się doposażać – mówi Jarosław Intek, komendant Ochotniczej Straży Pożarnej w Bytomiu Odrz.

(masa)

Tygodnik Krąg